Mediator Guusje van de Ven begeleidt studenten in Parijs

Mediator Guusje van de Ven begeleidt studenten in Parijs

Danielle, Amber, Cees en Ikram onderweg met de Thalys.

“Heel stoer dat zij meedoen aan de Internationale Business Mediation Competitie!”

PARIJS – De Internationale Business Mediation Competitie vangt aanstaande vrijdag in Parijs aan. Mediator Guusje van de Ven uit Amsterdam coacht de Nederlandse studentenvertegenwoordiging. “Heel stoer dat vier studenten van de Master-opleiding Law, Markets and Behaviour van de VU in Amsterdam hieraan meedoen.”

Van de Ven coacht en begeleidt al jaren als mediator: “De afgelopen maanden hebben we heel hard aan de voorbereiding gewerkt.” Het VU-team bereikte al eerder de eerste plaats bij de nationale competitie in Amsterdam. “De hoofdprijs was toegang tot dit internationale toernooi in Parijs”, vertelt de mediator enthousiast. “Aan dit evenement nemen meer dan 66 studententeams uit 40 verschillende landen deel; dus letterlijk van over de hele wereld.”

“Hard op de inhoud, zorgzaam in de relatie”
Het team vertrekt vrijdag 5 februari naar Parijs. “Het centrale onderwerp is onderhandelen. De studenten laten zien hoe ze dit beheersen; hard op de inhoud en zorgzaam in de relatie.” Ze glimlacht: “Dat is hen wel toevertrouwd, zo geworteld in het Nederlandse poldermodel als zij zijn.” Van de Ven vindt het wel ‘spannend’. “Ze mogen zich meten in internationaal verband. En het is bijzonder om daar de culturele diversiteit van over de hele wereld te mogen ervaren.” Volgens de ervaren mediator kunnen mensen niet vroeg genoeg beginnen met mediation. “Ik wens Amber, Cees, Danielle en Ikram heel veel succes toe de aankomende dagen! Ik ben vol vertrouwen dat hun goede voorbereiding al de helft van het werk is.”