Mediation

Mediator Guusje van de Ven geeft antwoord op al uw vragen over mediation.

Wat is mediation?

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling. Stel, de spanningen in uw team zijn zo hoog opgelopen dat er ziekteverzuim is; of er wordt meer over het werk gepraat dan dat er écht gewerkt wordt; of de samenwerking met uw zakenpartner loopt niet meer… En u wilt dit ten positieve keren maar weet niet hoe. Dan kan een onafhankelijke bemiddelaar of mediator samen met u en de andere betrokkenen op zoek gaan naar een oplossing voor uw probleem; met een uitkomst die bovendien voor alle partijen aanvaardbaar is. Als ervaren MfN-registermediator luister ik met aandacht naar ieders verhaal en gaan we samen in gesprek over waar u elkaar weer zou kunnen vinden.

Mediation, gespreksleiding, of conflictcoaching?

Of mediation voor uw concrete conflictsituatie geschikt is, en of ik de juiste persoon ben om u verder op weg te helpen daarbij, is vooral een kwestie van aftasten: maatwerk en persoonlijk contact. Het vertrouwen vind ik daarbij doorslaggevend, ook voor het vervolgtraject. Soms vinden mensen mediation een te zwaar middel en kiezen we voor ‘mediation light’, gespreksleiding. Dit gebeurt vooral wanneer er geen juridische afspraken op papier hoeven te komen.

Als u een conflict heeft dat u graag zelf wilt oplossen, en niet met degene met wie u het conflict heeft in gesprek wilt, dan is conflictcoaching wellicht de juiste weg voor u.

Weten welke 4 stappen ik met u doorloop? Of heeft u behoefte aan meer informatie, bijvoorbeeld wat u van mediator Guusje van de Ven kunt verwachten?