Werkwijze

.

Werkwijze van mediator Guusje van de Ven

Mediator Guusje van de Ven vertelt u graag hoe zij te werk gaat en wat u van haar tijdens de mediation kunt verwachten:

“Ik spreek alle betrokkenen”
“Wanneer ik met alle betrokkenen gesproken heb, analyseer ik de situatie grondig en kom ik met een plan van aanpak bij u terug. Als u besluit om verder te gaan, maak ik concrete afspraken over de spelregels voor een begeleidingstraject. En alles wat op tafel komt is en blijft vertrouwelijk.”

“Ontwarren wat in de knoop zit”
“Ik ben meervoudig partijdig; ik ben voor iedereen en voor niemand in het bijzonder. Ik luister naar wat ieders mening is en zorg ervoor dat alle zorgen en belangen op tafel komen. Van buitenaf, op een afstand, soms inzoomend op een aspect, dan weer uitzoomend, helikopterview, voor het overzicht. Mijn doel is om de onuitgesproken onderstroom in uw situatie bespreekbaar te maken. Ik help ontwarren wat in de knoop zit, breng orde in de chaos.”

“Echt luisteren, in een veilige omgeving”
“Met mijn scherpe analyse bied ik u overzicht en duidelijkheid; ik blijf echter altijd oog houden voor wat mogelijk én gewenst is. Ik ga graag pragmatisch te werk, met gezond verstand, want we hebben een doel waarvoor wij samen bij elkaar zijn. Echt naar iedereen luisteren, oprecht en betrokken, in een veilige omgeving; de basisvoorwaarden om samen met u tot een gepaste oplossing voor uw geschil te komen.”

Weten welke 4 stappen ik met u doorloop? Of heeft u behoefte aan meer informatie, bijvoorbeeld wat u van mediator Guusje van de Ven kunt verwachten?